Varifrån kommer trender inom mode och inredning? November 12, 2018

Varifrån kommer trender inom mode och inredning?

author No comments

Mode och inredning är två ämnen som är väldigt stora inom media. Det finns ett stort intresse kring dessa ämnen och många kändisar skriver bloggar på internet som har många följare. Med dagens sociala media finns dessutom stora möjligheter att nå en ännu större skara människor, speciellt ungdomar och det snabbt. Fler och fler företag finns idag på Facebook och Instagram där de snabbt kan nå ut till sina kunder. Där är det lätt för både den som publicerar innehåll, att publicera, och för den som mottar det, att läsa och uppleva.

Ordet mode är ju väldigt brett och kan egentligen innefatta allt möjligt, från kläder och smink till färger och mönster. Om vi nu ändå väljer att inrikta oss på mode i klädväg kan det vara en vägvisare och en hjälp på vägen att hitta de kläder man själv passar i. En del följer modet väldigt noga och köper det senaste. Men var kommer modet ifrån?

Modet är idag ganska lättillgängligt var du än bor tack vare klädkedjorna som finns på många ställen i världen. Det skiljer sig dock beroende på var du kommer ifrån eftersom olika plagg/accessoarer betyder olika för olika personer och kulturer och kan till och med ha religiös betydelse, som t.ex. med den breda svarta filthatten som betyder en sak på modeveckan i Stockholm och något annat inom Amishfolket. Historiskt växte fenomenet mode fram i Italien under 1300-talet och har t.ex. signalerat status i samhället och varit ett sätt att uttrycka olika saker på. Under 60-talet blev designers som Sonia Rykiel och Yves Saint Laurent kända och dom skapade mode utifrån deras liv och inspiration från människor ute på gatan och än idag skapas modet av oss själva.

Inredning kopplas först och främst till hemmet men själva ordet kan ju användas på lite olika sätt, t.ex. hur man har tänkt inreda en husvagn eller en festlokal. Men gemensamt är att det handlar om att göra en plats eller yta, fin och trevlig och till en plats där man trivs. Inom inredning finns såklart också mode och trender.

Alla vill ha ett hem att trivas i, men alla köper inte nya saker. Här är det också vanligt att köpa vintage och secondhand. Det är inte bara bättre för plånboken, utan du kan också hitta unika prylar till hemmet och skapa det just du vill ha. Är du på väg att sälja din bostad och bor i Stockholm finns här fastighetsmäklare i Stockholm men det finns också bostäder att köpa om intresset finns. Då kan du börja den roliga och kreativa inredningsresan! Genom åren har olika moden och trender kommit och gått. Idag finns trendspanare och inredningsmässor som hjälp för den som är intresserad av att ha just det som är “inne”.

agency-x