Så klär du dig när du ska gå på bröllop October 18, 2023

Så klär du dig när du ska gå på bröllop

author No comments

De flesta som har fått en bröllopsinbjudan kan känna sig förvirrade när det gäller val av klädsel, även om inbjudan kan innehålla detaljerade klädinstruktioner. Vad betyder det egentligen när det står klädkod frack eller kostym för damer? Läs mer här om hur du ska tolka inbjudan samt vad du bör undvika att ha på dig.

Tolka klädkoden för bröllop

På www.na-kd.com hittar du en detaljerad och utförlig beskrivning av klädkod för bröllop samt tips på färger och hur du undviker vanliga fallgropar. De vanligaste klädkoderna på bröllop är:

  • Mörk kostym
  • Kavaj
  • Smoking
  • Frack
  • Casual

Det är inga konstigheter för männen som enkelt förstår vad smoking, kavaj, kostym eller frack är, men hur ska du som kvinna klä dig då? Frack för damer betyder helt enkelt den absolut finaste högtidsklänningen du kan hitta. Här ska du tänka balklänning och klänningen ska vara golvlång. Självklart får du gärna matcha med en fantastisk håruppsättning och smakfull makeup för att hedra brudparet. Det finns dock en fin balansgång när det gäller färgval. Du ska inte bära svart eller vitt eftersom vitt är brudens färg och svart indikerar sorg. Med andra ord är färgtrenderna för bröllop ganska tydliga – du ska inte stjäla uppmärksamheten som ska ligga på brudparet och inte på dig.

Smoking och kostym

När det står smoking på inbjudningskortet innebär detta att damerna ska välja en långklänning, men den behöver inte vara lika elegant eller påkostad som till frack. När det gäller alternativet kostym kan damerna välja en knälång kjol, mer avslappnad klänning eller kostymbyxor. Även om denna klädkod är enklare ska materialvalen ändå vara exklusiva och eleganta.

Om det står casual på bröllopsinbjudan kan du som gäst slappna av lite mer och behöver inte vara lika formell. Då har du större utrymme att vara mer personlig i ditt klädval och en enkel sommarklänning passar hur bra som helst.

agency-x