Minimalistiskt hem October 9, 2018

Minimalistiskt hem

author No comments

Inget hem är det andra likt. Även om grunden i bostäder är densamma, med väggar, tak och dörrar så skiljer sig hemmen åt otroligt mycket. Anledningen till detta är tack vare inredningen. Med inredning skapas ett hem, ett personligt hem som inte är lik någon annans. Det skiljer sig i möbler, placering av saker och i färger. Det väljs olika tapeter, väggarna pryds av olika saker och möblerna placeras på ett individuellt sätt. Ett personligt hem helt enkelt.

Olika sorts inredning

Att inreda tycker många människor är roligt, att få skapa sitt eget och placera saker där de finner en naturlig plats för dem. Några vill ha många saker runtom, medan andra väljer mindre saker både för att det skall vara stilrent och för att det är enklare att hålla rent. Inredningen skapas av ens personlighet, ofta går det också att gissa vilken sorts inredning en person har då det återspeglas av individen.

Att ha så lite saker som möjligt framme i ett hem är praktiskt – att ha det minimalistiskt. Det är inte alltid lätt att hinna hålla rent ett hem, det skall dammas, dammsugas, tvättas och lagas mat. Allt sammantaget tar det mycket tid och därav är det smart att ordna så att det är lättstädat och att hemmet inte drar åt sig för mycket damm. Mer saker framme ger också mer att städa och det blir generellt smutsigare snabbare.

Det är även trendigt att ha det minimalistiskt hemma, att inte ha så mycket saker framme utan att hålla det stilrent. Trenden går att finna i många inredningstidningar, det passar dock inte alla. Några upplever att hemmen inte blir personliga när det inte är så mycket saker framme, det är sakerna som gör personen och hemmet, inte alla instämmer med detta. Det går att göra hemmet personligt även med lite saker, genom att välja rätt saker att ha framme som passar med ens personlighet. Då blir det också ett personligt hem.

Förvaring

När det inte är så mycket saker framme som i ett minimalistiskt hem så är det istället bra att satsa på mycket förvaring. Då många människor samlat på sig mycket saker genom året total sett, så behöver de förvaras någonstans, detta för framtiden om mer saker önskas vara framme. Det är även mycket minnen i diverse saker, så att kasta dem är synd även om de inte kan vara framme.

Det finns många förvaringsmöbler som kan samla mycket saker. En smart förvaring är att ha lådor under sängen. Det finns specialgjorda sådana som är på hjul och lätta att dra ut. I dessa får det plats mycket saker, även textilier om så önskas. Det är även lock på lådorna så att de inte drar åt sig någon smuts inuti.