Inredning och mode helt efter egen smak October 23, 2018

Inredning och mode helt efter egen smak

author No comments

Mode är ett fascinerande ämne. Det finns så oerhört många modetrender och oftast ser man direkt på en person vad hen passar utomordentligt eller mindre bra i. En del människor passar mer i färgsprakande kreationer medan andra kanske hellre ska klä sig i mildare ton på kläderna.

Samma sak gäller inredning. Vissa hem passar för en viss stil, exempelvis lite vitt, grått, kanske shabby chic medan andras hem bör ha ett mer modernt och stilenligt i klassisk stil. Det kan ju även vara så att hemmet bör ha en blandning av både modernt och gammalt i dess inredning.

Detta beror ju alldeles på vem eller vilka som bor i hemmet. Ett hem är egentligen som modetrender. Är man en människa som tycker mycket om retrostil på sina kläder och gärna bär äldre modeller kanske även hemmet går i samma stil och inriktning. Eller om man som person helst klär sig i stilenligt svart och vitt kanske ens hem gör detsamma med svart och vitt på möbler och interiör. Därför kan man säga att mode och inredning går hand i hand med varandra.

Att inreda ett hem och kanske göra förändringar eller mindre renoveringar behöver inte heller vara en dyrbar historia. Många möbler kan till exempel helt ändra utseende genom att man klär om dessa eller målar om hela möbeln. Eller kanske helt ändra sin soffa genom att hitta ett fint sofföverdrag ikea som har flertalet varianter och även billiga tyger på metervara för att sy överdrag till kuddar att pryda soffan med. Med små enkla knep kan man faktiskt få ett helt hem förnyat på många olika sätt.

Kanske måla om kaklet i köket och även köksbänkarna istället för dyr renovering med att byta ut hela kaklet och byta bänkarna. Det finns olika kulörer av både kakelfärg och färger speciellt utvecklade för exempelvis köksträbänkar.

Eller varför inte lägga in lösa trätrallsplattor i tvättstugan eller i badrummet. Dessa är oerhört lätta att kapa till önskad storlek utefter rummets storlek och vinklar. Lätt att ta bort vid rengöring av rummets golv och dessutom kan vatten rinna ned i avloppet utan att riskera fukt -och mögelskador även när plattorna placerats. Dessa plattor är tillverkade för att kunna vara i fuktiga utrymmen såsom just tvättstugor och badrum.

Det samma gäller ju också kläder där enkla knep exempelvis kan få en enkel vit blus att bli en helt annan genom att färga den i valfri kulör, sy fast pärlor eller klä den med broscher.

Det fascinerande med inredning och mode är att man hela tiden kan ändra och förnya utan att bli ruinerad och det finns många hemsidor och bloggar bloggar om inredning där man kan få tips och se bilder över kreationer och objekt.