Jeans till vardag och fest July 27, 2018

Jeans till vardag och fest

author No comments

Att bära upp olika plagg kan vara svårt. Det är inte alltid lätt att finna kläder som man passar i och känner sig bekväm i. Detta har mycket att göra med hur nöjd man själv också är med sin kropp. Är man missnöjd med sin kropp så kan det leda till att kläderna också känns obekväma. Personer som däremot är nöjda med sina kroppar kommer säkerligen också att bära upp alla sorters kläder med självförtroende. Kläderna speglar på något sätt hur en person känner sig.

Plagg för alla

Ett plagg som är skapt för alla människor är jeans. Jeans är ett tyg men ur detta tyg så har flertalet plagg skapats. När det talas om jeans så tänker de flesta på byxan, som kallas för jeans. Men jeans kan även vara tröjor, väskor, jackor etc.

För att tala om byxan jeans så finns det jeans för alla kroppar och kroppsformer. Jeans finns i olika sorters tyg som gör att det anpassas efter alla. Jeans finns i ett hårdare tyg, dessa byxor är relativt strama. Med rätt storlek så kan alla ha de hårdare jeansen men alla är inte bekväma i dem.

Jeans finns även i stretchtyg. Ett stretchtyg formas utefter den individuella kroppen. Tyget är följsamt och det är lättare att röra sig i jeans som är av stretch. Att sitta med jeans som är hårda kan känna obekvämt, de behöver ofta tänjas ut lite för att kunna vara helt användbara. Jeans som däremot är av stretch är mjuka att sitta i.

För barn är jeans ett bra material då det är slitstarkt. Jeans håller ofta vid stötar och fall och det sliter inte så mycket vid lek. Därmed är det väldigt bra skapt för just barn. För barn är stretchtyg vanligare, just för att barn rör sig så mycket hela dagarna och för att det skall vara mjukt och följsamt.

Under en period var trasiga jeans väldigt populära, ju större hål längs benen desto bättre. Idag finns fortfarande detta mode kvar, men ofta är det under sommaren som det är vanligt att se på folk. Dels är det på sommaren varmare och dels så är benen brunbrända vilket då lyser fint igenom de trasiga jeansbyxorna, en uppfattning som många upplever stämmer.

agency-x