Inred med färger February 1, 2019

Inred med färger

author No comments

Att pyssla med sitt hem är något som många tycker är väldigt roligt. Inredningsmodet har förändrats mycket de senaste åren och även om vitt fortfarande är väldigt

inne, så börjar det bli allt mer populärt att ta in färger. När man använder sig av färger i sitt hem kan hemmet kännas varmare och hemtrevligare, men det är inte alltid så lätt att veta vilka färger som passar med varandra och hur man ska få in de där färgklickarna utan att hela bostaden ska se ut som ett barnrum. Orsaken till varför det kan vara så svårt att välja färg är för att alla färger har en förmåga att kunna omvandla ett rum helt. Att hitta rätt färg kan kräva mer tid än man kanske räknat med och även en hel del efterforskning.

Inom bara sekunder kan en färg få en att ändra humör helt. Alla färger och nyanser som finns påverkar naturligtvis olika människor på olika sätt, men det är ingen hemlighet att en påverkan faktiskt sker oavsett om den är negativ eller positiv. Eftersom färg har denna förmåga är det extra viktigt att man väljer med omsorg. Du kan t.ex. hitta fantastiskt bra och hållbara färger från byggmax eller från en färghandel som kanske ligger närmare dig. Det är inte kul att ha målat om väggarna i ett rum för att sedan inse att färgen får en att känna negativa känslor eller bli nedstämd. Däremot kan det vara väldigt roligt att komma hem och känna att man blir matad med massor med positiv energi. Denna energi kommer inte bara att påverka dig, utan du kommer säkerligen få höra från både vänner och bekanta att ditt hem utstrålar glädje, lugn eller vilken känsla du än försöker åstadkomma.

Ljusa och monotona färger har alltid varit ett tryggt och nästan garanterat lyckat val när man inreder hemma, men det är inte alltid så kul och kan snabbt kännas tråkigt och just monotont. För den som vågar och vill utmana sig lite extra kan man använda sig av olika mönster och mer djärva färger när man inreder men då är det mycket viktigt att man inte går lös hej vilt. Alldeles för många olika typer av mönster gör sig inte bra tillsammans och för många starka färger kan göra att ett rum känns stressigt. Det är viktigt att försöka hitta en balans samtidigt som man använder de färger som man tycker bäst om. Ett exempel på en sådan balans kan vara att blanda neutrala och färgstarka föremål eller att hålla väggar och golv helt neutrala men satsa på dekorationer och inredning i den färg som man vill ha.

Det går i många fall bra att ha olika färgtema i olika rum, men det är också viktigt att ha en helhet i hemmet. Detta kan du skapa genom att låta färgerna komplettera varandra precis där rummen möts.

agency-x