Gör om uthuset till festlokal March 3, 2021

Gör om uthuset till festlokal

author No comments

Gamla uthus används ofta som förrådsutrymmen och förvaring av diverse saker man vill gömma undan. Varför inte tänka om och inreda uthuset som festlokal?

Förbered för fest

Ta en dag för att röja ur lokalen och flytta ut allt som inte ska vara kvar. Kanske har man en vind, källare eller garage som kan användas som förråd istället? Se till att städa upp ordentligt så att inga spår av eventuella möss, flugor eller andra oönskade besökare finns kvar. Kontrollera även att golv och väggar är hela och inte har några vassa utstickande delar som folk riskerar att skada sig på.

Fixa till den hemtrevliga känslan

Ett tips för att få till en hemtrevlig och mysig känsla i rummet är att inreda med mycket tyger. Finns det fönster i uthuset kan man hänga dit ett par tunna gardiner. När man inreder en festlokal kan det också vara trevligt och praktiskt att ha ett långbord i lokalen, där alla gäster kan sitta och äta samtidigt. Lägg ut en stor matta på golvet och en fin duk på bordet. Har du en soffa eller fåtöljer i lokalen kan du med fördel lägga dit ett gäng kuddar och filtar. Ta även hjälp av gröna växter för att fylla ut och få en ombonad känsla.

En annan sak att tänka på är belysningen i rummet. Det behöver inte vara något strålkastarljus, det är bättre att hålla sig till en mjukare mysbelysning. Har man möjlighet kan det vara lyxigt att hänga upp en kristallkrona i taket, men att hänga upp en ljusslinga med glödlampor över bordet blir nog så snyggt. Några ljuslyktor på bordet och en golvljusstake förhöjer stämningen ytterligare. Det kan också vara roligt att ge gästerna en välkomnande entré genom att skapa en väg med facklor eller lyktor på sidorna fram till lokalen.

agency-x