Väskors funktion January 25, 2019

Väskors funktion

author No comments

Väskan är ett väldigt praktiskt hjälpmedel, något som det går att se att många också har tagit till sig. Det finns väskor i alla olika storlekar, i olika former, med olika design och med alla världens färger. Det är inte bara ett hjälpmedel, utan även trendigt där det går att följa utvecklingen på väskan.

Olika modeller på väskor

Redan från tidig ålder så bär barn väskor. En väska tas med till förskolan, där en bok kan ligga och kanske även ett gosedjur till vilan mitt på dagen. Under skoltiden så går alla skolelever med en väska på ryggen, dvs en ryggsäck. Denna har två axelremmar vilket är bra för balansen på kroppen. Med en rem över axeln så skapas en obalans på axlarna vilket kan leda till smärta i ryggen om det bärs tungt under en lång tid.

Mot vuxen ålder så är det många som bär väska, även då i olika format. Kvinnor bär ofta en handväska, en handväska i lagom storlek där det allra nödvändigaste får plats i. Män har sällan handväskor, istället bär de en portfölj där en dator får plats och viktiga papper till arbetet. Så det kan skilja sig en hel del mellan väskorna och vad individen behöver bära med sig under transport.

agency-x