Textilier i alla rum March 2, 2019

Textilier i alla rum

author No comments

Att inreda ett rum kan vara både lätt och svårt, beroende på vem som ser på det och vad den personen har för önskningar kring rummet. Det kan vara lätt att inreda om det inte finns några speciella preferenser, om inga andra önskningar finns än att det skall vara funktionellt. Svårt kan det bli att inreda om det är precis tvärtom, att det finns många preferenser och att allt skall matcha med varandra. Sedan är såklart alla olika duktiga och intresserade av inredning, något som också spelar in.

Textilier

Ett enkelt tips att ge är att inreda med textilier. Tyger av olika slag piggar upp rummet, det ger även en dynamik då tygerna är i olika färger och i olika material. Tyg kan användas till många olika ändamål, bland annat gardiner, sofftyg, plädar och mattor. Tyg finns i oändligt många färger, så det går att kombinera både med varandra och mot varandra om så önskas.

Tyg ger en dämpande känsla i rummet, det blir ej lika kallt som det annars skulle vara utan tyger. Tyg ger även en ljuddämpande effekt, det ekar inte lika mycket och det blir slutligen även en varmare känsla i rummet.

Gardiner

Gardiner används ofta för att ge lite insynsskydd för fönstren, på många plaster kan annars människor utifrån se in. Det går även att använda gardiner för att stå emot solen, som annars kan skina in i huset på ett obehagligt sätt.

Rullgardiner är vanligt att använda i sovrum. En rullgardin, som det precis låter, rullas ner och går sedan att rulla upp igen. Detta kan göras för att få det mörkare om natten men även för att ta bort solen så att den inte stör inomhus.

Mattor

Mattor är relativt vanligt i alla hem. Det är ej alla som använder mattor men i någon form finns de i flertalet hem. Mattor dämpar ljudet så att det inte ekar lika mycket. Mattor är även trevliga att gå på för att få det mjukt under fötterna. En matta kan även skänka värme till huset då det annars är vanligt att det är kallt på golven som sedan sprids till resten av rummet under de kalla månaderna som råder under vintern i Sverige. Många mattor är även fint designade som gör att det blir ytterligare dynamik till rummet.

agency-x