Starta en modeblogg och tjäna pengar February 1, 2020

Starta en modeblogg och tjäna pengar

author No comments

Att blogga om mode är väldigt populärt och det finns redan många som gör det i dagens läge. Det innebär dock inte att man behöver känna att det inte finns

utrymme för en till modeblogg, för det gör det säkert om man hittar rätt nisch. Vill man dessutom tjäna pengar på sin blogg så kan det vara klokt att skapa samarbeten med diverse aktörer på marknaden. Det är bara fantasin som sätter gränser när det kommer till att komma på sätt att tjäna pengar på. Man kan göra sponsrade inlägg, till exempel kontakta ett företag som Boconcept och föreslå ett inlägg där du skriver om deras mediabänk i utbyte mot en peng. Eftersom de har snygga möbler så är det inte svårt i sina inlägg att faktiskt skriva bra saker om dem, än om man skulle välja att göra samarbeten med ett företag vars stil man inte gillar. I det här inlägget kommer lite tips på saker som man kan göra för att komma igång med sitt bloggande.

Registrera namn på bloggen

Namnet på bloggen skulle man kunna se som själva varumärket. Ett vanligt sätt att välja namn på är att man som bloggare använder sitt egna namn. Det här funkar dock inte för alla eftersom en del vill vara anonyma. Oavsett om man kommer på ett coolt namn som inte har något med ens egna att göra, eller om man kör på sitt vanliga namn, så är det det här som kommer känneteckna bloggen och vara det första folk lägger märke till. Det är därför viktigt att man väljer med omsorg.

Bygg den så som du vill ha den

Sedan ska bloggen byggas och det finns många verktyg online som man kan använda sig av. Tänk på att utformningen av bloggen ska passa den stil av mode som man tänker blogga om. Om man vill kan man ta hjälp av en expert för att bygga bloggen, men det är inget måste när man precis börjat.

Börja skriva eller använd gammalt material

En del kanske måste börja totalt från början när det kommer till att skapa material till bloggen, medan andra har material sparat som de jobbat på länge. Tänk på att materialet ska vara unikt och bara sådant som du skrivit själv eller åtminstone har rätt att publicera.

Ge läsarna det de vill ha

När man bloggar så handlar det om att man ska hitta sin egna stil/nisch samt ge läsarna det de vill ha. Oftast handlar det om att man är ärlig och ger läsarna en inblick i verkligheten. En del bloggare har en verklighet som är lite lyxigare än den som en medelsvensson har, men det finns de som vill läsa om vanliga vardagar också.

agency-x