Öppet landskap hemma May 16, 2018

Öppet landskap hemma

author No comments

Hur hus och lägenheter byggs genom åren kan bero en del på hur det ser ut med befolkningen i staden. Hus i mindre städer kan byggas på ett plan medans hus i större städer istället behöver byggas på höjden för att det skall få plats fler människor.

Lägenheter byggs alltmer på höjden. I höghus medför det att fler personer kan bo där då det råder bostadsbrist i Sveriges största städer. Men hur lägenheter och hus ser ut inuti styrs mer av trender och mode på dessa.

Öppet landskap


De senaste åren blir det alltmer populärt att ha öppen planlösning i bostäderna. Öppna planlösningar innebär att färre väggar byggs för att skapa öppna gemensamma utrymmen. Det är inte ovanligt att vardagsrum och kök sitter ihop, utan någon avgränsande yta. Detta medför att gäster kan socialisera mer och även värden kan socialisera med sina gäster.

Öppna ytor hemma gör också att bostaden känns luftigare och ljusare. En luftigare och ljusare bostad ger även en känsla av att vara större, detta är positivt då nybyggen idag inte är så stora, så med enkla knep kan det ändå skapas en sådan känsla.

agency-x