Mode och inredning July 3, 2019

Mode och inredning

author No comments

Har du skaffat ny bostad som behöver inredas eller är det dags att uppdatera stilen där du redan bor? Här är då den perfekta guiden för dig med mode- och inredningstrenderna för år 2019.

Färger och mönster

I år är det riktigt hett med att använda sig av en färgstark palett. Klockrent är det att använda gult! Olika nyanser i gult, vilket kan funka som tapet eller som accentfärg. Inred ett rum i olika nyanser, eller välj att endast köra en slags gul nyans på en tapet eller varför inte klä dig favoritfåtölj i ett gult tyg? Annars gärna riktigt djupa och mörka eller starka färger. Varför inte använda vinrött, grönt eller mörklila? Kör på en mix eller enstaka färgklickar. När det gäller mönster är det mycket populärt att använda olika typer av marmorerade mönster såväl som olika mönster i batik. Kör på att använda detaljer, mattor eller möbler i marmorerade mönster eller mönster i batik. Det gäller såväl mjuka som hårda ytor.

Möbler

2019 ska det gärna vara skulpturala bord. Det ska gärna vara bord i fantasifulla och oregelbundna former som är gjorda i mixade material. Gör så att bordet ser ut som ett konstverk i sig. Det gäller såväl de stora matborden som de små soffborden.

När det gäller möbler ska ytorna gärna vara högblanka. En stark trend är rostfritt material. En favorit hittills 2019 är att använda rostfritt material i dekorativ inredning, som karaffer, ljusstakar, och skålar. Eller varför inte en skjutdörr i rostfritt material. En designer som anammat detta är till exempel den svenska designen Monica Förster som designat George Jensen kollektionen Matrix.

Inredningsdetaljer

Gör ditt hem grönt! En trend för 2019 är massa växtlighet – i konstgjort material. 2019 är det inte plastigt att ha konstgjorda växter utan det är istället en snygg inredningsdetalj. Men bland gärna med växter av äkta varan. Mer växter, blandade äkta och fejk, är årets melodi. Grönt är skönt!

En annan inredningsdetalj som är riktigt het 2019 är detaljer med undervattenstema. Det ska vara produkter som ska se ut att ha eroderats av vatten, vilket gör att ytorna blir ojämna, skrovliga och får abstrakta mönster. 2019 syns detta tema framförallt på vaser, krukor och koppar. Tänk koraller och du är helt rätt!

I år är även mattan central i rummet. En matta ska inte längre vara diskret och skapa harmoni mellan olika inredningsprodukter och möbler, utan mattan ska sticka ut och vara central i rummet. Kör på mönster, färger eller iögonfallande former.

Iögonfallande detaljer i form av maffigt och lyxigt är även en trend under 2019. Med inspiration från slottsinredning är en trend att inreda med material av hög kvalité och använda riktigt färgstarka detaljer och överdådiga former.

agency-x