Inred sommarhuset February 1, 2019

Inred sommarhuset

author No comments

Behöver du tips på hur sommarstugan kan bli mysigare och mer välkomnande? Det är du förmodligen inte ensam om. I sommarhuset tenderar många av oss att

använda överblivna och ärvda möbler och prylar. Att gamla ting får nya användningsområden är bra, men resultatet kan bli att inredningen ser ganska spretig ut. Kanske har man heller inte lagt så mycket energi på att inreda sommarhuset. Det är ju trots allt en plats dit vi åker för att vila ut och koppla av. Här kommer några tips på hur du kan inreda ditt sommarhus så det blir ett ställe att trivas på. Tipsen kan även vara intressanta för dig som funderar på att köpa ett sommarhus, i Sverige eller utomlands. Om du drömmer om en bostad utomlands, kolla in https://www.mowido.se/, där hittar du många fina hus.

Ta hjälp av omgivningen

Leta inspiration till inredningen i landskapet runt omkring. Försök att ta in en del av omgivningen i huset. Om ditt sommarhus ligger vid vattnet kan du leta efter strandfynd i form av snäckor och drivved, som du sedan kan använda till dekoration. Om du bor nära skogen kan kottar och kvistar bli fina prydnader i skålar och vaser. Färska blommor är ljuvliga att ställa på bordet.

Leta på loppis

Det är mer populärt än någonsin att åka på loppis och det är lätt att förstå varför. Här kan du göra riktiga fynd, ofta till en billig penning. Om du hittar något du tycker om, men tvekar på grund av att priset känns för högt, fundera då på vad en nyproducerad vara kostar. Oftast är loppis-priset på möbler och prylar nämligen betydligt lägre än i affären. Satsa på rustika möbler av trä. De är hållbara och du behöver inte vara så rädd om dem – perfekt i ett sommarhus. Ju mer använda de är, desto charmigare brukar de bli. Trasmattor är också fina att inreda med. De är handgjorda, bidrar till en härlig trivsel och kostar nästan ingenting. Leta efter saker som du verkligen tycker om, de kommer att spegla din personlighet. Det kan vara allt från kitschiga tavlor till broderade dukar.

Förvaring

Det är viktigt att alla saker har en plats i sommarhuset, annars blir det lätt stökigt. Ofta är man flera personer som samsas om en relativt liten yta, så se till att det finns utrymme för kläder och prylar. Det är praktiskt att satsa på skåp som går att stänga, annars lägger sig dammet snabbt under den tid du inte vistas i huset. Ett tips är att möblera ganska sparsamt, så att det är lätt att städa.

Bygg ett utekök

En poäng med att ha ett sommarhus är ju att kunna vara utomhus under årets varma dagar. Om du har utrymme och möjlighet kan du bygga ett utekök i anslutning till huset. Det behöver inte vara så avancerat, bara en plats att tillreda maten på. Du behöver en bänk för skärbräda samt rinnande vatten för att diska och skölja grönsaker, sedan är det bara att börja grilla. Det är en härlig känsla att laga mat utomhus och ett utekök kan verkligen höja trivseln i sommarhuset.

agency-x